Cilat qytete në Maqedoni janë vatra të koronavirusin

Buletini javor i Qendrës së Ohrit për Shëndet Publik që mbulon komunat e Ohrit, Debrcës, Strugës, Vevçanit, Dibrës dhe Qendrës Zhupë tregon se në periudhën nga 26 shtatori deri më 2 tetor, prania laboratorike e KOVID është diagnostikuar në 15 persona nga Ohri, 16 persona nga Struga dhe pesë persona nga Dibra.

Në Ohër ka 35 raste aktive të koronavirusit, 45 në Strugë dhe 32 në Dibër. Gjatë kësaj periudhe, 25 persona nga Ohri, 38 persona nga Struga dhe 13 persona nga Dibra u shëruan. Dy vdekje në lidhje me KOVID-19 u regjistruan javën e kaluar, të dy nga Struga.

Kur bëhet fjalë për bilancin e përgjithshëm nga fillimi i epidemisë në përfundim me ditën e djeshme, KOVID-19 u regjistrua me gjithsej 1395 persona në komunat përkatëse, 432 persona në komunat e Ohrit dhe Debrcës, 676 persona në komunat e Strugës dhe Vevçanit dhe 287 persona në komunat e Dibrës dhe Qendrës Zhupë. Janë shëruar 377 pacientë nga Ohri, 570 nga Struga dhe 276 pacientë nga Dibra dhe Qendra Zhupë.

Bilanci i zi deri më tani është 96 vdekje, 20 nga Ohri, 61 nga Struga dhe 15 persona nga Dibra dhe Qendra Zhupë.

Ngjarja paraprake

Madridi, kryeqyteti i parë në Evropë që rivendos kufizime shkaku i COVID-19

Ngjarja e ardhëshme

Prishtina ndan 300 mijë euro për ndërtimin e strehimores për komunitetin LGBTI

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian