Cilat profesione mendon se janë më stresueset? Hidhi një sy kësaj liste

Disa profesione janë më stresuese se disa të tjera, pasi i vendosin njerëzit në prova të vështira nëpërditshmërinëe tyre. Puna në vetvete sjell stres, jo vetëm fizik por edhe psikologjik. Në këtë artikull ju sjellim një klasifikim tëpunëve më të lodhshme sipas “Ministrisë së Punës” në SHBA, kështu që mund tëzbuloni nëse profesioni juaj bën pjesë në këtë listë. 

Profesioni në krye të listës si më stresuesi dhe më i lodhshmi, është ai i ushtarëve, pasi ata rrezikojnë jetën e tyre përditë, duke e detyruar veten të qëndrojnë larg familjes. Një punë e ngjashme është edhe ajo e zjarrfikësve. Jeta e tyre është përherë e rrezikuar, ndërkohë që përpiqen të shpëtojnë të tjerët. 

Ndër profesionet më pak të sigurta, dhe në të njëjtën kohë edhe më stresueset, janë ato të pilotëve tëavionëve. Ata udhëtojnë vazhdimisht, ndryshojnë shtet çdo ditë, si dhe detyrohen të jetojnë për një kohëtë gjatë larg tëdashurve të tyre. 

Të njëjtën jetesë ndjekin edhe ata që punojnë në turne nate. Çdo profesion që ka turn nate, klasifikohet si tepër stresues (mjek, infermier, roje, furrtar et). Personat që ushtrojnë profesione të tilla, duhet të punojnëgjatë gjithënatës në shërbim të të tjerëve, shpesh duke pasur vështirësi për ta organizuar jetën e tyre dhe për t’u përshtatur me orare të ndryshme gjumi. 

Së fundmi në listë, klasifikohen si stresuese profesionet që janë në kontakt me publikun, pasi nuk konsiderohet e lehtë “të veshësh” një maskë për t’u dukur përherë xhentil në sytë e të tjerëve (kryesisht klientëve). Duhet tëkesh mjaft durim dhe gjakftohtësi në situata të caktuara, pasi klientët kërkojnëgjithmonë të dalin vetë të fituar, pa e menduar që ti mund ta drejtosh atë biznes dhe kërkon normalisht tënxjerrësh njëfarë fitimi prej tij.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ndihmëstrajneri i Izraelit: Shqipëria është një ekip i fortë

Story i radhës

McCaul: SHBA të japë gjithë mbështetjen e duhur që Ukraina të zmbrapsë forcat ruse

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish