Cilat gjallesa jetojnë më së shumti? Ka edhe të pavdekshme

A mund ta imagjinoni pavdekësinë?

Për një specie që jeton në ujë kjo është krejtësisht normale.

Një kandil deti është i pavdekshëm pasi ai derisa kalon procesin e plakjes, kthehet sërish në pikën fillestare dhe e rinisë jetën si një larvë.

Por gjithashtu ekzistojnë edhe gjallesa të tjera që jetojnë shumë vite:

Peshkaqeni i Grenlandës: 272 vjet
Krimbi i tubave: 300 vjet
Guaca e Oqeanit 500 vjet
Korali i zi jeton më shumë se 4000 vjet
Sfungjeri “qelq” më shumë se 10000 vjet.
Hidra: Potencialisht e pavdekshme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Mbretëresha Elizabeth dëshiron që Camilla të njihet si mbretëreshë e Britanisë

Story i radhës

Do të ketë incidente më 6 Mars? Përgjigjet presidenti Meta

Të fundit nga