Çfarë është astrologjia karmike? Çdo mishërim është një proces mësimi

Astrologjia karmike është astrologjia e shpirtit dhe horoskopi karmik nuk është asgjë më shumë sesa paraqitja e projektit të shpirtit në këtë jetë. Interpretimi i tabelës së lindjeve në një çelës karmik nuk mund të injorojë konceptin e rimishërimit. Shpirti zgjedh të mishërohet, duke kaluar nga rrafshi shpirtëror në rrafshin material, në mënyrë që të evoluojë përmes përvojave tokësore. Çdo mishërim është një proces mësimi. Çdo ngjarje është një mundësi për rritje, e zgjedhur qëllimisht nga shpirti përpara se të rimishërohet për të përmbushur detyrën e saj evolucionare. Vullneti i lirë qëndron në vullnetin për të përftuar mësimin.

Nëse astrologjia konvencionale përshkruan se kush jemi dhe propozon të themi “kur” dhe “si”, astrologjia karmike i përgjigjet një pyetjeje shumë më të rëndësishme: “PSE?”

Përkundër asaj që shumë besojnë (ose më mirë atë që një astrologji e lirë dhe mediatike ka çuar të besojë për një kohë të gjatë), trupat qiellorë nuk ndikojnë në jetën tonë. Pozicioni i planetëve dhe yjeve në qiell nuk është shkaku i asaj që na ndodh, por një paraqitje simbolike në një plan tjetër (“Si më sipër, ashtu edhe më poshtë”). Dhe meqenëse asgjë nuk është e rastësishme në Univers, shpirti zgjedh të mishërohet në një vend specifik dhe në një kohë të saktë, të cilat korrespondojnë me vetëm një rregullim të trupave qiellorë, përfaqësues të përsosur të udhëtimit që do të duhet të bëjë në këtë jetë.

Diagrami i lindjes është pra një mjet dekodues që lejon të matet energjia, potenciali, qëndrimet dhe problemet e një shpirti që ka zgjedhur të rimishërohet për të vazhduar rrugën e tij evolucionare drejt ribashkimit me Një, nga i cili të gjithë vijmë.

Nëse ekziston një Ligj që rregullon jetën tonë, ai është Ligji i Karmës, ose ligji universal i shkakut dhe pasojës. Mund ta shprehim gjithashtu kështu: “Atë që të mbjellësh, do korrësh”. Ose: “Për çdo veprim, ekziston një reagim i barabartë dhe i kundërt”. Në këtë jetë përballemi me efektet e asaj që kemi ndërtuar në jetën e mëparshme, dhe në të ardhmen do të korrim shpërblimet e asaj që po mbjellim sot. Në harmoni të përsosur me Universin, ligji i Karmës punon për të ruajtur drejtësinë dhe ekuilibrin në Kozmos.

Në dritën e gjithë kësaj, është e qartë se njeriu duhet të marrë përgjegjësinë për fatin e tij, pasi fati është zgjedhja e tij. Kështu, fatkeqësitë dhe sëmundjet nuk janë një tërbim hyjnish ose fat i pafavorshëm, por një mjet evolucionar, mundësi për rritje dhe përftim të mësimeve që nuk janë kuptuar në jetën e kaluar.

Jeta është shkollë: secili ka lëndët e veta për të studiuar. Disa duken më të thjeshtë, sepse tashmë kemi zhvilluar aftësi të caktuara në jetën e mëparshme, të tjerët na duken më të vështirë, sepse vazhdojmë të mos studiojmë sa duhet dhe nuk duam t’i kuptojmë. Jeta na bën të përsërisim klasën derisa të mësojmë, dhe ajo gjithmonë gjen një mënyrë për t’u përballur me mësimet që nuk duam të mësojmë.

Sa më shumë që shpirti përparon nëpër ciklin e rimishërimeve, aq më shumë individi i bën vetes pyetje në lidhje me kuptimin e jetës dhe kupton që ajo që i ndodh nuk është rezultat i rastësisë, por i një projekti të saktë në harmoni me Universin. Thjesht vëzhgoni dhe zgjeroni shikimin tuaj, dhe do të shihni se vetëm duke integruar konceptin e rimishërimit, gjithçka në Univers mund të shpjegohet. Sa më shumë që të largohemi nga vizioni materialist i jetës dhe të mendojmë për udhëtimin e shpirtit, aq më shumë e kuptojmë kuptimin e ekzistencës njerëzore.

Në tabelën e lindjes (TN), rruga e shpirtit shprehet nga aspektet midis planetëve të ngadaltë dhe gjysmë të ngadaltë me ato personale, padyshim duke marrë parasysh Shtëpitë e prekura nga këto ndërveprime. Modelet karmike në TN përfaqësohen nga aspektet kontradiktore të planetëve (lidhjet, sheshet dhe kundërshtimet). Nga pikëpamja karmike, megjithatë, edhe aspektet e konsideruara tradicionalisht harmonike, të tilla si trina dhe seksi, mund të jenë të vështira, sepse shumë varet nga niveli evolucionar i shpirtit. Një aspekt tjetër interesant në nivelin karmik është pesëmbëdhjetë (72 °), i cili konsiderohet si ai i “fatit”, dhe mund të tregojë një zonë në të cilën shpirti ka vendosur të mos ketë zgjedhje.

Ngjarja paraprake

Pavarësisht garës për president, vjen ky reagim i Biden

Ngjarja e ardhëshme

Liverpooli futet në garë për Skriniar, gati oferta në janar

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian