Çfarë do të thotë psikologjikisht, rrokullisja e flokëve mes gishtërinjve?

Rrokullisja e flokëve mes gishtërinjve tuaj (Trichotillomania), prekja vazhdimisht e tyre është një gjest që është pjesë e obsesioneve të vogla të përditshme.

Është një gjest i zakonshëm për shumë njerëz dhe i cili, shumicën e kohës, zbulon gjendjen në të cilën jemi. Sidoqoftë, mund të jetë edhe zilja e alarmit se diçka nuk shkon. Kjo gjë varet nga mënyra dhe frekuenca me të cilën bëhet gjesti.

Trichotillomania, kur është problem?

Kur nevoja për të tërhequr flokët është urgjente dhe e pakontrollueshme dhe ndodh në mënyrë rituale, quhet një sëmundje obsesive kompulsive. Në përgjithësi ky çrregullim shfaqet më shumë tek gratë sesa tek burrat por mund të ndodhë edhe tek fëmijët midis 2 dhe 6 vjeç. Kur shfaqet në këtë moshë është zakonisht kalimtare. Nga ana tjetër, nëse paraqitet në moshën para-adoleshencë ose adoleshencë, ajo ka tendencë të zgjasë, dhe është e lidhur me situata stresuese. Kur shkakton dëme fizike dhe jo vetëm psikologjike, është e nevojshme të merrni trajtime psikoterapeutike dhe / ose farmakologjike.

Shkaqet mund të lidhen me një faktor gjenetik, me gjendje stresi dhe ankthi kronik ose nëse tashmë ekzistojnë çrregullime të tjera psikiatrike, për shembull të personalitetit. Kur i kaloni flokët mes gishtërinjve ose luani me ta është një shprehje e komunikimit jo-verbal Kur nuk ndodh në rastet e një çrregullimi obsesiv, ne thjesht jemi në prani të një mënyre të komunikimit të ndjenjave në një nivel të pavetëdijshëm.

Kalimi i dorës nëpër flokët tuaj.

Mund të zbulojë interes për personin para jush. Nëse edhe buzëqeshni, gjesti zbulon një predispozitë dhe interes pozitiv.

Tregon mërzinë ose mosinteresimin, nëse jo edhe shqetësimin, kur në prani të një personi tjetër është shpërqendruar dhe mendon për diçka tjetër.

Prekni kokën ose flokët.

Kjo tregon nervozizëm, siklet ose pasiguri në një situatë që ne nuk e dimë nëse jemi të aftë të merremi me të. Në këtë rast është një gjest sigurie ndaj vetvetes, një moment në të cilin ndihemi emocionalisht në vështirësi.

Rrokullisim flokët mes gishtave.

Nëse një situatë na zhvendos dhe ne nuk dimë si të sillemi, fillojmë të nervozohemi.

Thjesht mund të jetë mërzitje.

Abstraksion nga një kontekst i lindur mbi veten.

Mund të jetë një gjest joshës nga gruaja.

Lëviz flokët që të tregojë qafën. Ndoshta duke i vendosur ata pas veshëve.

Lëshon flokët ose i mbledh. Edhe pse në rastin e fundit mund të nënkuptojë gjithashtu që jeni lodhur nga biseda.

Vendosni një kapëse flokësh pas veshit. Pozicioni i shikimit është i rëndësishëm.

Mund të nënkuptojë siklet

Ose tregon interes dhe predispozicion për të dëgjuar.

Ngjarja paraprake

Publikohen foto nga skandali seksual i lojtarit të madh

Ngjarja e ardhëshme

Tottenham shpejton

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian