Opinione - Page 3

Kur presidenti serb Vuqiç shpif botërisht pa fije turpi

Sa bujë e yhurm të madhe bënë mediat serbe. E ngriten në këmbë opinionin dhe ua hapen gojën edhe më shumë shovenistëve e nacionalistëve të këtij shteti për të vjell vrerë së pari ndaj kroatëve e më pas për të shprehur gjithë atë mllef e urrejtje patologjike që kanë për shqiptarët. Duke përshkruar teori të

Gjarpri po shpurdh ende n’bari

Siç shkruante Max Weber mbi «Byrokratizimin – Privilegjet», duke përdorur një koncept, për t`a përshkruar një grupim apo një parti politike si p.sh. sot PDK-në si opozitë parlamentare e cila ende karakterizohet me «eksperimente» të shumëfishëta si një «Establishment» dhe si « fuqi, forcë elitare» e dikurshme ose tani si «klasë në shërbim të popullit».

Propaganda serbe dhe lufta e Ushtrisë Çlirimtare e Kosovës

Kushdo që ka përcjellë zhvillimet e procesit të shpërbërjes së Federatës Jugosllave dhe luftërave që ndodhën gjatë këtij procesi e di fare mirë se gjatë luftërave dhe pas përfundimit të tyre u vranë civilë. Rreth këtij fakti ka një konsensus të përgjithshëm. Divergjencat fillojnë kur kërkohet të dihet se kush i kreu vrasjet e tyre.Sa

Roli i SHBA-së në bombardimin e Jugosllavisë – Pjesa 1

Europa nuk do ishte sot, siç është, nëse s’do ishte SHBA, në periudhën e Luftës së II Botërore dhe pas saj. Por as Gadishulli Ballkanik, nuk do ishte sot, siç është, sikur të mos ishte SHBA, në kohën e Luftërave të fundit në ish-jugosllavi. Dhe Shqiptarët nuk do ishim sot, kështu siç jemi, sikur të

Dil Albin, trego, prano, përballu…

Albin!Je ba i ndryshueshëm. “E kush është i ndryshueshëm është edhe i ndikueshëm.E kush është i ndikueshëm është edhe i korruptueshëm”. Kështu të paktën Ti ligjëroje e gjykoje njerëz ndër vite.Gjithë kritikën ndaj opozitarizmit kur të tjerët i shpallje tradhtar, hajna dhe e keqja absolute e vendit, e luftoje duke thëne se jeni bërë të

Një opozitë e çoroditshme dhe e gërditshme

Kjo formë e sjelljeve të disa deputetëve të opozitës së Kosovës, nuk i ngjanë deputetëve të një Kuvendi institucional e njerëzor, për faktin se, brendia e tyre ka mungesë kulture dhe tradite njerëzore, madje sikur i duhet të angazhohet të i kundërvihet reformave të reja, sepse kjo formë njerëzore nuk dëshiron të bëjë dhe të

Shqiptarësia krenari kombëtare

Një ndjenë me kënaqësi te veçantë te mbushur me shume gëzim me dha  lajmi i dëshiruar prej ditësh; se  Intelektuali Atdhetar i Mirënjohur Shqiptaro Amerikani i Nderuar z. Frank Shkreli, mbas një operacioni  të suksesshëm ne zemër këtu në Manhattan të NY; fillon pushimet  e rimëkëmbjes pranë familjes se gëzuar! Z. Frank lindur në Malësi 

AlbanianEnglishMacedonian