Opinione

Fitorja e Joe Bidenit forcon shtetësinë e Kosovës! Ajo e Donald Trump e zbehë ate

1. Sipas Zērit të Amerikës, në zgjedhjet tre nëntorit për President amerikan pritet të marrin pjesē një numë rekord i njerëzve (diku mbi 150 milion apo 65%, të votuesve amerikan me të drejtë vote) që s’mbahet kaq numër rekord i pjesëmarrjes, përveç atij të vitit 1908, kur pjesëmarrja ishte identike dhe tejet interesante. 2. Duket

BFI-ja si satelit më vete

Lëvizja Myslimane për Reforma në BFI vite më parë ka nënvizuar që, reformat shpëtimtare të këtij Institucioni do të zhvillohen vetëm kur shteti do të dalë jashtë BFI-së. Pra, nuk bëhet fjalë për daljen e BFI-së nga kontrolli dhe përgjegjësia para organeve gjegjëse të shtetit, por, për ikjen e vetë shtetit nga BFI-ja Dikush në

Praktikoni sundimin demokratik të ligjit

Ashtu si koncepti i demokracisë, koncepti i shtetit të së drejtës ka shumë më shumë iluzionin se problemi do të bëjë zgjidhjen më të mirë. Ky problem nuk zgjidhet si duke zgjedhur elitat politik, ashtu si duke paraqitur pushtetin shtetëror për një ligj ose më të gjerë për një ligj. Në të gjitha llojet e

Kosova nën ‘ethet’ e qenve endacakë, Speciales dhe COVID-19

Qentë endacak ‘Një grua shtatzënë ka pësuar nga qentë endacak’…‘Një nxënës është kafshuar në Bregun e Diellit’…etj. Këto janë lajmet e kronikës së zezë që së fundi kanë tronditur jo vetëm qytetarët por edhe opinionin publik. Kjo tablo po bëhet e dhimbshme por edhe e turpshme kur dihet që Prishtina e ka epitetin e kryeqytetit,

Patriotizmi i ortodoksisë shqiptare, pena e Rilindjes Kombëtare

Atdhetarët ortodoksë shqiptarë  kanë meritën e madhe pasi ata janë treguar dhe kanë vepruar si  patriotë e kombëtarë të mëdhenj, si lëvrues të letrave e të gjuhës shqipe për zgjimin e ndjenjës kombëtare, sepse fjala komb kupton gjuhë dhe kulturë. Atdhetarët ortodoksë shqiptarë kontribuan për kombin shqiptar kudo që ata ishin në Shqipëri, Stamboll, Egjypt, Rumani, Bullgari,

“Hashim Thaçi vuan që nuk ishte, nuk është dhe kurrë nuk do të jetë si Albin Kurti”

Ish-zëvendësministri i Mbrojtjes Enver Dugolli, ka akuzuar presidentin Hashim Thaçi për deklarata të “pavërteta dhe qëllimkeqe” ndaj Albin Kurtit dhe Lëvizjes Vetëvendosje. Në një intervistë për gazetën “Bota sot”, ai ka thënë se nuk do të ketë destabilizim të situatës së sigurisë në Kosovë, nëse konfirmohet aktakuza ndaj Thaçit nga Gjykata Speciale. Dugolli ka thënë

Personelet shëndetësore, heronjtë e gjallë të shekullit 21 në botë

Personeli shëndetësor pas Zotit të Madhërishëm, është dera e vetme ku çdo njeri i kapur nga sëmundja kërkon ndihmë, ëmbësim të dhembjeve , shpëtim nga vdekja dhe zgjatje të jetës. Profesioni shëndetësor është profesioni më fisnik, më human dhe më i rëndësishëm në jetën e njeriut. Mjekët, infermierët, laborantët, epidemiologët, infektologët, mikrobologët dhe farmacistët, që

Në Universitetin “Fadil Sulejmani” të Tetovës jo më pak se 80% e të punësuarve janë punësimeve zinxhirore familjare

Miq të dashur, për të parë një të vërtetë shëmtuese, të pamoralshme e të turpshme dilni në mëngjes para parkingut të Universitetit “Fadil Sulejmani” të Tetovës e do vëreni se pronë e kujt është ky Universitet. Se ky institucion i lartë shtetëror është bërë pronë interasash familjare e grupeve akraballëqesh e miqësh, sesi tufë-tufë e

24 orët e fundit të ankthit për Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin

Kanë mbetur më pak se 24 orë kur Gjykata Speciale duhet të konfirmojë apo rrëzojë aktakuzën ndaj Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit. Megjithatë, Gjykata Speciale ka mundësi edhe të konfirmojë aktakuzën, por mos ta bëjë publike deri pak para mbajtjes së seancës së parë. Duke parë zhvillimet e fundit, takimet e Thaçit dhe Veselit me

1 2 3 15