Carovska: Bojkotimi i mësimit nuk do të ndihmojë, në rendë të parë është mbrojtja e shëndetit publik

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska sot në pres konferencë

theksoi se e rëndësishme është që të mos lejojmë të rrezikojnë

shëndetin publik, e cila mund të komplikojë edhe më shumë vitin shkollor.

“ Këto ditë disa prindër dhe këshilla të prindërve paralajmërojnë

bojkotimin e mësimit online dhe kërkojnë mësim me prani Gzike.

Unë i

kuptojë ata , mirëpo është e domosdoshme që të kuptojmë të gjithë ne se

vendimet e marra nga komisioni janë në interes të shëndetit publik dhe në

interes të mbrojtjes së shëndetit të të gjithë neve. Nëse vendimin të cilin

e ka sjellur komisioni është se shkolla nuk disponon kushte për mësim me

prani Gzike , atëherë kjo është pikërisht në interes të mbrojtjes së

shëndetit të fëmijëve dhe prindërve. Ju bëjë thirrje të gjithë prindërve që

të respektojnë këtë vendim. Të kuptojnë se bojkotimi i mësimin nuk i sjell

dobi askujt, ndërsa vendimi i sjellur nuk është për shkak të dëshirës së

askujt, por pikërisht për shkak të rekomandimeve të organeve

shëndetësore të cilat duhet ti respektojmë” theksoi Carovska.

Ministrja ju bënë thirrje komunave, mësimdhënësve dhe prindërve dhe të

gjithë pjesëmarrësve në procesin arsimor të bashkëpunojnë, sepse

qëllimi i përbashkët i të gjithëve është mbrojtja e shëndetit të fëmijëve

dhe njëkohësisht të mundësohet zhvillimi dhe procesi mësimor.

“Kjo kërkon punë dhe përpjekje, por qëllimi është shumë i rëndësishëm që

të bashkëpunojmë dhe të ndihmojmë njeri- tjetrin. Le ti tejkalojmë sGdat

Gllestare në mënyrë që sa më shpejtë të përshtatemi dhe të Gllojmë të

mësojmë” theksoi Carovska.

Ngjarja paraprake

Kadrija: Me pakon e katërt të masave ekonomike Qeveria dëshmoi se është e përkushtuar

Ngjarja e ardhëshme

Shkollat qendrore në Likovë në vendbanimet më të mëdha nuk morën pëlqimin për mbajtje të mësimit me prani fizike

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian