Çanak shokon KOS-in: Çfarë lloj kishe është ajo që i frikësohet Zotit sa mban rrufepritës?

“Pse Patriarku i Kishës Ortodokse Serbe Irinej nuk po trajtohet për virusin korona në manastirin e Ostrogut, por në spital”, ka pyetur kryetari i Lidhjes socialdemokrate të Vojvodinës, Nenad Çanak, si mysafir në TV-në Happytë Beogradit, duke theksuar se aroma e temjanit dhe qirinjve nuk e shëroi virusin korona.

“Ai në vitin 2014, kur ishin ato përmbytje të tmerrshme në Serbi, ka thënë se kjo ndodhte për shkak se po përgatitej parada e krenarisë dhe sepse një grua me mjekër ka fituar në Eurovision. Kjo është arsyeja pse ra shi dhe kjo është arsyeja pse njerëzit po mbyten si minj. Këtë vit, më 13 mars, i njëjti patriark tha se beson thellësisht se aroma e temjanit dhe qirinjve të kishës shërohen nga virusi korona dhe se jobesimtarët nuk e kuptojnë këtë, por që askush në kishë nuk mund të infektohet”, tha Çanak.

Pastaj shtoi doli se nuk krejt ishte kështu.

“Ajo që më shqetëson më shumë është se më urrejnë që kam sulmuar shumë kishën. Unë nuk kam hyrë në politikë për të heshtur, por për të shtruar pyetje. Nuk jam duke sulmuar askënd, thjesht po pyes. Deri sa gjithçka është kaq e sigurt, dhe nëse aroma e temjanit shpërndan gjithë atë magji, atëherë, çfarë do patriarku në spital. Pse nuk e çuan në Ostrog ‘i qoftë lavdia dhe mëshira’, në mënyrë që Shën Vasili ta trajtojë atje, por e çuan në spital ku trajtohet nga mjekët që marrin pagë nga buxheti, në të cilin kompania e drejtuar nga patriarku Irinej, si e para midis të barabartëve, nuk dha një dinar. Pse po na bëni budallenj? Sa njerëz infektohen në atë mënyrë dhe pas kësaj, ku do të shkojnë, te mjeku. Pse nuk merret parasysh, është një krim kundër shëndetit publik, shëndetit të njeriut ”, thekson Çanak.

Ai gjithashtu pyet se çfarë lloj Zoti është ai që nuk kujdeset për personelin e tij tokësor.

“Çfarë lloj kishe është ajo që i frikësohet Zotit aq shumë sa që mban rrufepritës në kishë”, pyet Çanak.

Ngjarja paraprake

Bukuroshja e Naimarit sensacion në internet

Ngjarja e ardhëshme

Vjehrri e pengonte të bënte dush, nusja: Duhet ta pyesja çfarë rroba të vesh dhe kur të lahesha

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian