Bullgaria ndalon hapjen e klubit maqedonas në Bllagoevgrad

Këshilli i Komunës Bllagoevgrad e ka ndaluar hapjen e klubit kulturor maqedonas, që duhej ta mbante emrin e poetit maqedonas Nikolla Vapcarov.

Arsyetimi i komunës është se Vapcarov ka qenë “maqedonist”.

Në deklaratën arsyetuese thuhet se “Bllagoevgradi nuk do të jetë qendër për provokime të ngjashme propaganduese”.

Këshilltari Kirill Iliev nga GERB, deklaroi se me këtë deklaratë u thuhet “maqedonasve” se nuk janë të mirëseardhur në qytet.

Ndryshe, ditën e djeshme deputetët e Maqedonisë me shumicë absolute miratuan ndryshimet ligjore, me të cilat ndalojnë hapjen e partive politike dhe shoqatave me emër dhe ideologji kontestuese.

Story i mëparshëm

Microsoft largon qindra punonjës

Story i radhës

Edona Kalludra: Në Korçë është ndryshe! Me Skënderbeun synojmë të mbrojmë titullin e kampionit

Të fundit nga