Bill Gates shpjegon se çfarë shkoi keq me vitin 2020 dhe është saktësisht mësimi që duhet të dëgjojmë

Edhe nëse nuk mund të parashikoni rrethanat tuaja, përsëri mund të jeni i zgjuar dhe të përgatiteni.

Bill Gates është në lajme shumë kohët e fundit. Kjo është si pasojë sepse ai është i apasionuar pas shëndetit publik.

Një pjesë e tij është ndoshta fakti që ai më parë parashikoi se do të përballeshim me një pandemi dhe se nuk do të ishim të përgatitur.

Ekziston edhe një pjesë ku fondacioni i tij ka qenë në qendër të shumë përpjekjeve për të luftuar pandeminë aktuale.

Në çdo rast, duket sikur Gates po jep pothuajse gjithmonë intervista për të folur rreth asaj që duhet të bëjmë për të kaluar pandeminë.

Të enjten, Gates dha një nga ato intervista, këtë herë me Anderson Cooper të CNN dhe ai dha përafrimin më të qartë të asaj që shkoi keq me vitin 2020:

“Ju e dini që ne do të shikojmë prapa dhe do të dëshironim që të kishim bërë më shumë para epidemisë dhe të kishim bërë një punë më të mirë gjatë epidemisë”, tha ai.

“Pavarësisht se si e shikoni, kjo pak a shumë përmbledh gjendjen se ku jemi tani. Shumica prej nesh me siguri do të dëshironim të kishim bërë më shumë para kohe. Nëse ju ose unë do të kishim njohur në janar, për shembull, sa ndryshe do të dukej bota disa muaj më vonë, ne me siguri do të kishim bërë disa gjëra për t’u përgatitur. Shumë pak njerëz parashikuan që ne mund ta përjetonim këtë pandemi. Pothuajse askush nuk e kuptonte se si do të ishte të jetoje përmes saj. Sigurisht që mund të debatojmë për arsyet pse ndodhi kështu, por realiteti është se, ne shohim prapa dhe kuptojmë se ndoshta duhet të ishim përgatitur më mirë”, theksoi Gates.

“Dhe, unë mendoj se mund të pajtohemi, ne mund të kishim bërë një punë më të mirë gjatë pandemisë. Sigurisht, nuk mund të ktheheni dhe të bëheni më të përgatitur për gjithçka që po përjetoni tani. Ndërsa jeni akoma i mbërthyer në një rrëmujë, duhet të vazhdoni të shikoni përpara për të gjetur rrugën tuaj për të dalë”, u shpreh Gates.

“Ajo që mund të bësh është të mësosh nga ajo përvojë dhe të kuptosh se si të përgatitesh për gjënë tjetër, sepse  do të ketë një gjë tjetër”.

Kjo është arsyeja pse mesazhi i Gates është veçanërisht i rëndësishëm. Ajo që bëni tani përcakton se si do të jeni të përgatitur për gjithçka që vjen më pas.

“Ndoshta ia vlen të kaloni ca kohë duke u siguruar që sistemet dhe proceset në biznesin tuaj janë në gjendje të trajtojnë rrethanat në të ardhmen. Sigurisht, është e vështirë të dihet se si do të duken saktësisht ato rrethana, sepse mund të mos jetë një pandemi. Mund të mos jetë një recesion financiar. Ju thjesht nuk mund ta dini”, vazhdoi Gates.

“Mësimi nuk është se ju mund të dini se çfarë do të ndodhë, mësimi është që ju duhet të përgatiteni për të gjithsesi”, u shpreh Gates.

Ngjarja paraprake

Leicester City nuk i reziston Liverpoolit

Ngjarja e ardhëshme

Grabitja e armatosur në Vlorë, plagoset punonjësi

të fundit nga