Berlini pezullon vaksinimin me AstraZeneca për personat nën 60 vjeç

Tani për tani, landi i Berlinit nuk po i vaksinon më njerëzit nën moshën 60 vjeç me ilaçin e AstraZenecës.

Landi i Berlinit ka pezulluar vaksinimet për COVID-19 nga Astrazeneca, për gratë dhe burrat nën 60 vjeç.

Kjo si një masë paraprake mbrojtëse.

Senatori Shëndetësor i Berlinit Dilek Kalayci njoftoi dhe iu referua të dhënave të reja mbi efektet anësore.

Takimet ekzistuese në qendrat e vaksinimit do të anulohen për momentin.

Siç shkruan zdf.de, landi i Berlinit, tani dëshiron të presë diskutimet në nivelin federal dhe deklaratat nga ekspertë të tillë si Instituti Paul Ehrlich (PEI).

Klinika Universitare e Berlinit Charité dhe operatori i klinikës shtetërore Vivantes kishin ndaluar më parë të gjitha vaksinat e punonjësve të tyre nën moshën 55 vjeç me Astrazeneca.

“Ky hap është i domosdoshëm nga këndvështrimi i Charité, pasi trombozat e mëtejshme të venave cerebrale në gratë në Gjermani janë bërë të njohura ndërkohë”, ka thënë zëdhënësi i Charité Manuela Zingl.

Ngjarja paraprake

Zgjidh një gur të çmueshëm dhe ne të themi se çfarë natyre ka shpirti yt

Ngjarja e ardhëshme

Do vaksinohen 40% për tre muaj/ Silva Bino lajmëron që fundi i muajit qershor do të sjellë lehtësim

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian