Maglo

RMV/ Fillon regjistrimi i personave të pastrehë

Ministrja për Punë dhe Politikë Sociale Jagoda Shahpaska, së bashku me drejtorin e Entit Shtetëror për Statistika Apostol Simovski, sot e kanë vizituar qendrën pranuese për mbështetje të personave të pastrehë në Vizbeg, ku në rrjedhë është procesi i regjistrimit të personave që janë të vendosur atje. Shahpaska tha se MPPS si resor i rregullon

RMV: Karantinë e detyrueshme për të gjithë personat që vijnë nga vendet afrikane

Ministria e Shëndetësisë e informon opinionin se Komisioni për Sëmundje Infektive, do të propozojë karantinë të detyrueshme prej 14 ditëve, për personat që vijnë nga të gjitha vendet afrikane. “Deri në këtë moment në vend nuk është hasur prania e llojit jugafrikan të virusit. Gjatë ditës së nesërme, ASHAM do të bëjë analiza të mostrave

Ministria e bujqësisë, 600 mijë euro për institucionet shkencore

Arritjet shkencore dhe zbatimi i tyre, kanë qenë pjesë e rëndësishme për krijimin e planit për agrosektorin për vitin 2021. Ministri i Bujqësisë Arjanit Hoxha, thotë se përmes programit, është siguruar një buxhet prej 600 mijë eurosh, fonde me të cilat Ministria e Bujqësisë, do të mëbshtesë drejtpërdrejt institucionet shkencore në zgjerim të aktiviteteve me

Qeveria: Raporti më i ri i Freedom House konstatoi përparim me vlerësim pozitiv për reformat

Në raportin organizuar nga Freedom House për vitin 2021, vlerësimi i përgjithshëm është se Qeveria e Kryeministrit të rizgjedhur Zoran Zaev ka bërë kthesë në raport me ngecjen shumëvjeçare të mëparshme të demokracisë dhe se është çështje serioze ajo që BE-ja nuk e mbajti premtimin që vendi të fillojë procesin e negociatave në fund të

Regjistrimi i popullsisë, konkurs shtesë për regjistrues dhe instruktorë

Enti Shtetëror i Statistikave shpalli konkurs publik shtesë për regjistrues dhe instruktorë rajonalë, për Regjistrimit të Popullsisë, Familjeve dhe amvisërive, që do të mbahet nga 1 deri 21 Prill. Gjatë angazhimit të tyre do të merret parasysh struktura etnike e popullsisë në rajonin përkatës të regjistrimit. Aplikuesit duhet të jenë shtetas të Republikës së Maqedonisë

Katër ligjet e tërheqjes në marrëdhëniet e dashurisë

Ekziston një gjë e tillë si ligjet e tërheqjes në marrëdhëniet e dashurisë. Ky fakt sugjeron që mënyra se si lidheni me një person të veçantë nuk është gjithmonë një rastësi. Kjo është për shkak se disa të dhëna të vogla të tilla si bashkëpunimi mund t’ju shtyjnë të ndiheni të tërhequr nga një person,

2 padi penale dhe 12 arrestime për protestën e “Monstrës”, detaje të reja nga Prokuroria

12 arrestime dhe 2 padi penale është bilanci i fundit i aktiviteteve që i ka ndërmarrë Prokuroria Themelore Publike ndaj protestuesve për rastin “Monstra”. Siç bëjnë të ditur nga Prokuroria, paditë penale janë parashtruar ndaj një 19-vjeçari dhe 22-vjeçari, ndërkaq pritet të parashtrohen edhe ndaj tre të tjerëve, njëri i moshës 23-vjeçare dhe dy të

Nuredini: Mali Sharr një hap afër të shpallet park kombëtar, nuk do të ndërtohen hidrocentrale të reja

“Tridhjetë fshatra me 62.705 hektarë do të hyjnë në zonën e mbrojtur të Malit Sharr, që është një hap afër për t’u shpallur Park Kombëtar”. Qeveria në seancën e djeshme e ka konfirmuar tekstin për propozim-ligjin të përgatitur nga Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, me të cilin kërkohet që Mali Sharr të jetë