Arsyet pse dikush preferon të qëndrojë beqar

Beqaria nuk ka të bëjë me vetminë; ka të bëjë me vetë-fuqizimin.

Përkundër asaj që thotë çdo komedi romantike, jo të gjithë kanë nevojë për një partner që të ndihet i plotë, shkruan ItaliaFeed.

Në fakt, shumë njerëz preferojnë të jenë beqarë, pasi ata e shohin atë si një avantazh, jo një burim dhimbjeje sepse e dinë se është më e mira për ta.

Pavarësisht nëse dikush preferon të jetë beqar për një periudhë afatshkurtër apo afatgjatë, ka kaq shumë mundësi dhe përfitime për t’u shijuar, dhe shumë mbështeten nga kërkime shkencore. Beqaria nuk ka të bëjë me vetminë; ka të bëjë me vetë-fuqizimin.

Arsye të vërtetuara shkencërisht pse njerëzit preferojnë të rrinë beqarë:

Më shumë miqësi

Të gjithë e kanë provuar. Një mik martohet ose është në një lidhje serioze dhe largohet. Ata fillojnë të përqendrojnë të gjitha energjitë e tyre te partneri dhe miqësitë e tyre vuajnë. Por, sipas një studimi, beqarët janë më të vëmendshëm ndaj miqve dhe familjes së tyre, duke përfshirë forcimin e marrëdhënieve të vëllezërve dhe motrave. Ata gjithashtu kanë tendencë të kenë një gamë më të larmishme të miqve të ngushtë.

Ndërton vetëvlerësim

Pasiguritë, traumat dhe vështirësitë kanë tendencë të ndikojnë në vetëvlerësimin e njerëzve. Sidoqoftë, të jesh beqar është koha e përkryer për të gjetur veten. Është e rëndësishme të gjeni kohë për të punuar në rritjen personale dhe për të rizbuluar atë që doni për veten tuaj. Mbi të gjitha, ju jeni personi me të cilin duhet të jetoni për pjesën tjetër të jetës tuaj. Partnerët mund të vijnë e të shkojnë, por ju duhet të siguroheni se e doni veten tuaj para së gjithash.

Qëllimet e karrierës

Shumë njerëz preferojnë të jenë beqarë për të ndjekur një karrierë. Ata kënaqen duke dhënë më të mirën në punën e tyre dhe marrin kënaqësi të madhe prej saj. Shpesh këto janë karriera e ëndrrave të tyre dhe ata kanë punuar shumë për të arritur atje ku janë. Ata gjithashtu mund të udhëtojnë më shumë dhe të bëjnë pushime më të gjata.

Më pak stres

Marrëdhëniet intime mund të jenë stresuese. Ato përfshijnë dy njerëz që përpiqen ta bëjnë jetën e tyre të përshtatshme dhe ka shumë pengesa për të kapërcyer. Gjithashtu ekziston stresi për të qëndruar në një marrëdhënie që po prishet. Ndërsa të qenit beqar vjen me një grup unik stresi, ata arrijnë të shmangin ankthin dhe zhgënjimin që vjen nga një partner.

Hobet dhe interesat

Vetmia ofron shumë mundësi për të eksploruar gjëra të reja. Mund të jetë mësimi i një aftësie të re, udhëtimi ose eksperimentimi me hobi të ndryshëm. Nuk ka nevojë për “Unë do të doja… por nuk kam kohë”. Beqarët mund të zhyten në përvoja të ndryshme dhe të mësojnë më shumë për veten e tyre gjatë procesit.

Shëndet më të mirë

Dëshmitë tregojnë se beqarët ushtrohen më shumë se të martuarit. Një studim i botuar tregoi se të divorcuarit ushtrohen më shumë se kolegët e tyre të martuar. Sidoqoftë, njerëzit që kanë qenë gjithmonë beqarë ushtrohen më shumë. Kjo ka kuptim pasi shumë beqarë ndjekin më lehtë një rutinë. Ata kanë mundësinë të kujdesen siç duhet për veten e tyre në vend që të bëjnë kompromis për hir të një partneri.

Vetë-mjaftueshmëria

Beqarët i besojnë vetes. Jeta e tyre bëhet tërësisht e tyre dhe ata e dinë se askush nuk është përgjegjës për lumturinë e tyre, përveç vetvetes. Ata mund të zgjedhin të përvetësojnë një ambicie ose stil të ri jetese dhe askush nuk mund t’i pengojë. Ata janë zotërit e përgjegjësisë dhe çdo gjëje tjetër që ata vendosin të ndjekin.

WWW.GAZETA.MK

Ngjarja paraprake

Nesër prezantohet oferta e Kodrës së Diellit dhe shumë aktivitete tek Qendra e skijimit

Ngjarja e ardhëshme

Policia e Shqipërisë arreston 11 shoferë për 24 orë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian