Aplikacioni kundër Covid-19 edhe për moshat mbi 16 vjeç

NHS Covid-19 udhëzon përdoruesit të vetë izcolohen për 14 ditë nëse zbulon se ata ishin afër dikujt që ka qenë i infektuar me koronavirus.

Ai gjithashtu ka një skaner të check-in për të njoftuar pronarët nëse një vend që ata kanë vizituar zbulohet se është një zonë e nxehtë.

Kushdo nga mosha 16 vjeç e lart mund ta shkarkojë aplikacionin në smartphone-in e tij.

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock tha se aplikacioni do të ndihmojë të gjëjmë sa më shumë persona që janë të infektuar nga Covid-19.

“Kushdo që shkarkon aplikacionin do të ndihmojë në mbrojtjen e vetvetes, duke ndihmuar në mbrojtjen e të dashurve të tyre, duke ndihmuar në mbrojtjen e komunitetit të tyre sepse sa më shumë njerëz që e shkarkojnë atë, aq më efektiv do të jetë“- tha ai për BBC.

Aplikacioni mban sekret kush merr një alarm të vetë-izolimit.

Dhe kishte një konfuzion nëse përdoruesit mund të injoronin njoftimin për të qëndruar në shtëpi.

Hancock shtoi se kz vetë izolim do të jetë vullentar ndryshe nga vetë-izolimi i detyrueshëm nëse thirreni nga NHS Test dhe Gjurmë.

Por Departamenti i Shëndetësisë kishte thënë më herët që përdoruesit duhet t’i binden këtij njoftimi dhe nëse do të ndodhte e kundërta do të merrnin një gjobë prej 1000 euro./Kp

Ngjarja paraprake

Kjo do të jetë oferta finale e Man Utd për Sanchon

Ngjarja e ardhëshme

A ka burrë me integritet i cili e pajton skenën politike dhe e kthen në binar Kosovën?

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian