Angelina Jolie do të ndihmojë në fuqizimin e të rinjve

Angelina do të ndihmojë në fuqizimin e të rinjve dhe t’i mësojë ata në lidhje me të drejtat e protestës, në një libër tër i me Amnesty International.

Angelina Jolie ka bashkëpunuar me Amnesty International për një libër të ri që do të ndihmojë të rinjtë të dinë të drejtat e tyre kur protestojnë kundër padrejtësive, shkruan Daily Mail.

E dërguara speciale e UNHCR-së, 45 vjeçe, është e prirur të ndihmojë ‘fuqizimin’ e atyre që përpiqen të bëjnë një ndryshim në botë, qoftë kjo duke protestuar në rrugë ose brenda komunitetit të tyre, me librin Know Your Rights (And Claim Them).

Të mërkurën u bë e ditur se libri, i cili është përvetësuar nga Anderson Press, do të ndihmojë fëmijët deri në moshën 18 vjeç të kundërshtojnë dezinformimin dhe t’u tregojë atyre se si të ndalojnë të shkelen të drejtat e tyre.

Angelina vendosi të punojë me organizatën bamirëse dhe Geraldine Van Bueren QC pasi vunë re se sa të rinj kanë dalë në rrugë për të protestuar rreth mjedisit, çështjeve të jetës së personave me ngjyrë ose çështjeve të tjera, pa ditur të drejtat e tyre.

Duke folur për bashkëpunimin, Angelina tha: ‘Sot ne kemi të rinj të angazhuar dhe të gatshëm për të luftuar.

“Por shumë prej tyre luftojnë me keqinformimin nga të rriturit, mungesën e vetëdijes për të drejtat e tyre dhe mungesën e njohurive se si të përdorin specifikat e të drejtave të tyre, duke i zbatuar ato në vendin dhe rrethanat në të cilat jetojnë”, shtoi ajo.

“Ne duhet t’u japim atyre mjetet për të forcuar luftën e tyre dhe për t’i fuqizuar ata. Amnesty, Geraldine dhe unë shpresoj t’i shpërndajmë këto libra në duart e të rinjve dhe që ata të jenë një udhëzues që ata mund të mbajnë me vete dhe t’i përdorin”, deklaron aktorja.

“Jo vetëm për t’i informuar, por për t’i aktivizuar dhe për të shërbyer si një burim referimi atje ku është e nevojshme”, janë fjalët e Angelinës.

Aktorja ka shkruar një hyrje të librit i cili detajon historinë e të drejtave të fëmijëve dhe pse është e rëndësishme t’i njohësh ato, para se të hysh në ato për të cilat të rinjtë duhet të jenë të vetëdijshëm dhe si t’i zbatojnë ato në jetën e tyre të përditshme.

Ai do të përqendrohet në tema të tilla si fjala e lirë, barazia gjinore dhe racore, shëndeti, si dhe një klimë të pastër dhe një mjedis të qëndrueshëm.

Jo vetëm që do të veprojë si një mjet i dobishëm për të rinjtë, Angelina dhe bashkëpunëtorët e saj shpresojnë se do të jetë gjithashtu një burim frymëzimi për ata që e lexojnë atë.

Libri është shkruar nga Amnesty International me Angelinën dhe Geraldine që shërbejnë si konsulente, Geraldine punoi në Konventën e KB të 1989 për të Drejtat e Fëmijëve.

Ngjarja paraprake

Nxënësi nga Peja shpallet fituesi i garës digjitale për tatime

Ngjarja e ardhëshme

Çka e gjet: Si i çmendur i sulmon gazetarët, pa e ngacmuar askush

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian