Ali Ahmeti më i përkrahur nga shqiptarët se të gjithë të tjerët bashkë

Sipas rezultateve të sondazhit, për cilën parti do të votonit nëse javën e ardhshme do të kishte zgjedhje parlamentare, për VMRO-DPMNE-në 21,2 për qind, për LSDM-në 16,2 për qind, për BDI-në 7,2 për qind, për Aleancën për Shqiptarët 3,8 për qind e të anketuarve, 2,9 për qind për Levicën, 1,5 për qind për BESA dhe një për qind për Alternativën, 17,3 për qind e të anketuarve nuk do të votonin për asnjë parti, nuk donin të thonë 16,1, ndërsa 12 nuk kishin përgjigje, 8 për qind.

Nga të anketuarit, në pyetjen se cilit politikan i besojnë më shumë, 16,2% e të anketuarve kanë zgjedhur Hristijan Mickoskin, 8,7% për Dimitar Kovacevski, 6,4% për Zoran Zaev, 7,3% për Ali Ahmetin, tek Zijadin Sela kanë 3,8 për qind, Dimitar Apasiev 2,7 për qind, Bilal Kasamin 1,9 për qind, Afrim Gashin 1 për qind dhe Nikolla Gruevskin 1,4 për qind. Tridhjetë e dy për qind e të anketuarve thanë se nuk i besonin asnjë politikani, 15.4 për qind nuk dinin të përgjigjen dhe 3.2 për qind thanë se nuk kishin besim.

 

 

Story i mëparshëm

Anketa e re: Kjo parti politike i fiton zgjedhjet në bllokun politik shqiptar

Story i radhës

Ali Ahmeti mbetet lideri më i besueshëm ndër shqiptarët në Maqedoni

Të fundit nga