Aktakuzë ndaj katër personave në Prizren për fajde dhe shpëlarje parash

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special, kundër katër të pandehurve për kryerjen e veprës penale fajde dhe shpëlarje parash.

Prokuroria Speciale njofton se aktakuza është ngritur për shkak se B.M, B.M. dhe  E.M. kanë kryer veprat penale “Fajde”,  nga neni 331 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së, ndërsa i pandehuri S.M. ka kryer veprën penale “Fajde”, nga neni 331 par 1 të KPRK-së.

“Po ashtu, të pandehurit B.M, B.M dhe E.M. akuzohen se kanë kryer edhe veprën penale Shpëlarja e parave”, nga neni 302 lidhur me nenin 31 të KPRK-së, neni 56 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1, 1.2 dhe 1.5 të Ligjit për parandalimin e shpëlarjes së parave dhe financimit të terrorizmit  Ligji Nr.05/L-096”, thuhet në njoftim.

Gjithashtu, Prokuroria Speciale njofton se rasti ka të bëjë me veprat penale të kryera gjatë nga viti 2017 deri në vitin 2021, në qytetin e Prizrenit, ku të pandehurit në bashkëkryerje në mes tyre janë marrë me veprimtarinë e kundërligjshme të Fajdeve, ku pas një pune intensive hetimore të Policisë së Kosovës në bashkëpunim me Prokurorinë e Shtetit, është arritur deri tek zbulimi i kryerësve të veprave penale të lartcekura, arrestimi i të pandehurve, si dhe, konfiskimi dhe ngrirja pronave të paluajtshme dhe të luajtshme. 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ademi bashkohet me Enis Bardhin te Trabzonspori!?

Story i radhës

Aliu takohet në Tetovë me Grubin e Ahmetin: “Jemi bashkë për rrugë që na bëjnë bashkë!”

Të fundit nga