Abazoviq: Të gjitha ëndërrat e mija po bëhen realitet

Lideri i koalicionit “E bardhë në të zezë” dhe lëvizjes qytetare URA Dritan Abazoviq pret që gjatë muaji të ardhshëm të formohet qeveria e Malit të Zi.

Ai paralajmëroi se në qeveri do të ketë emra që janë më pak të njohur për publikun, por që kanë ndërtuar karriera në institucionet e njohura botërore.

– Të gjitha parashikimet e mia janë realizuar. Jam i sigurt se muajin e ardhshëm do të kemi qeverinë e parë demokratike qëkur ekziston sistemi shumëpartiak në Mal të Zi dhe se Zdravko Krivokapiq do ta shpallë përbërjen e saj – tha Abazoviq në programin e mëngjesit të televizionit shtetëror të Malit të zi RTCG.

Sipas tij, trazirat politike që po ndodhin janë logjike.

– Janë tri grupacione, të cilave ndoshta do t’u bashkohen partitë e pakicave. Ofruam konceptin e qeverisë së ekspertëve, e cila u pranua natën e zgjedhjeve nga madnatari aktual. Mendoj se Qeveria do të ketë emra shumë interesantë, përveç atyre që tashmë janë të njohur për publikun”, tha Abazoviq, duke shprehur bindjen se qeveria do t’ia dalë të merret me problemet e akumuluara.

Ai tha se deri më tani janë zhvilluar mjaft takime të mandatarit me përfaqësuesit e partive dhe se pret që në fund do të bëhen zgjedhje të mira.

I pyetur nëse mendon se ka tradhëtuar votuesit duke këmbëngulur për një qeveri ekspertësh dhe tani po flitet për pjesëmarrjen e politikanëve, Abazoviq tha se është logjike që idetë avangarde janë më të vështira të pranohen në publik. Ai tha se është i kënaqur me përgjigjen për pjesëmarrje në qeverinë e ekspertëve, por se ka edhe të tjerë dhe se duhet të bëjnë zgjidhje kompromisi. 

Abazoviq tha se pret një rezultat pozitiv të bisedimeve të sotme midis mandatarit dhe përfaqësuesve të partive të pakicave.

Duke komentuar faktin se një pjesë e publikut mendon se në pyetet shumë në shumicën e sapoformuar, Abazoviq përgjigjet: “Zemra m’u bë gur, njerëzit mendojnë se jam nën presion”. Ai pretendon se askush nuk ndikon tek ai në marrjen e vendimeve.

– Jam thjesht pak i lodhur dhe nuk po arrij të daj në ajër dhe t’i përkushtuar familjes sime, por nuk po më bëhet presionin. Të gjitha sulmet dhe glorifikimet e personalitetit tim janë qesharake për mua – tha Abazoviq.

Ai thotë se tri synimet kryesore të qeverisë së re do të jenë stabilizimi i sistemit ekonomik, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe integrimi evropian.

Ai gjithashtu pranon se është ngritur shumë pluhur për sektorin e sigurisë dhe besnikërinë ndaj shtetit. Udhëheqësi i URA-s tha se do të ketë njerëz profesionistë me biografi të besueshme në sektorin e sigurisë, të cilët do të kryejnë punën e tyre në përputhje me ligjin.

– Sektori i sigurisë është shumë i ndjeshëm sepse nuk kemi zhvilluar institucione demokratike. Ne kemi obligimet tona të politikës së jashtme, i gjithë rajoni po jeton në parimin e paqes negative, ku gjithmonë ekziston rreziku i përjetimit të një shembjeje. Për të ruajtur kursin pro-perëndimor, ne e synuam atë si diçka që është me interes të veçantë kombëtar – tha Abazoviq.

Ai vuri në dukje se plani i tij për të luftuar korrupsionin është spektakolar, i marrë nga të gjitha vendet në rajon. Shpreson që plani të tregojë kapacitetin dhe se do të jetë e mundur të zbatohet.

– Do të ishte e parëndësishme të flitet për detajet e saj tani sepse nuk është harmonizuar ende me të gjithë partnerët e koalicionit. Por ky plan do të parandalojë çdo pengesë nga individë që dëshirojnë të ruajnë pozicionet e tyre – theksoi Abazoviq.

Ai gjithashtu tha se URA është e interesuar për një numër të caktuar të departamenteve, ku mund të kontribuojë, por ai nuk dëshiron të shpallë cilat pozicione janë.

– Unë mendoj se departamentet që do të mbulohen nga URA do të jenë në përputhje me atë që thashë – deklaroi Abazoviq.

Ngjarja paraprake

Njihuni me gjyshen shqiptare që është bërë yll në TikTok

Ngjarja e ardhëshme

Rusia vazhdon të raportojë shifra të larta me COVID-19

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian