A po rrezikohet FSK-ja

Ministrja Rozeta Hajdari pat deklaruar në lidhje me lejet që janë pezulluar për import, deponim të lëndës së parë, si dhe për shitjen me shumicë të këtij produkti.

Për pezullimin e lejeve, ajo tha se MINT-i është bazuar në fakte, të cilat i ka konstatuar Dogana.

Kosova Rafinery, Kulla Exim, In Oil dhe Petrol Company, janë kompanitë të cilave u janë pezulluar lejet, tha ministrja Hajdari në një konferencë për media.

Ndaj këtyre operatorëve, ministrja Hajdari tha se janë duke u zhvilluar procedura hetimore për cilësinë të derivateve të naftës.

Ajo ka bërë të ditur se njërit subjekt i është pezulluar edhe leja për importin e vajrave të rënda dhe ndaj tij po zhvillohet procedura hetimore nën dyshimet për mashtrim me cilësi të karburanteve, të cilat subjekti ua ka shitur institucioneve publike.

Ku dihet fakti publik që njera nga keta operator ka funizuar institucionin kryesor të sigurisë ( FSK-në ).

Pyetjet në interes publikë :

1.A ka marr veprime konkrete dy ministrit e linjes ( MINT , MM ) në sigurimin e alternativë për funizim me derviate për Forcen?

2. Nese jo , athere a duhet të shkojë në përgjethësi penale për cenim të sigurisë nacionale me që ketu kemi të bejm me asetin me vital të shtetit që është Ushtria?

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Gjashtë vite nga anëtarësimi i Kosovës në FIFA

Story i radhës

​Ja kur u krijua thika e tryezës

Të fundit nga