95% e njerëzve shkruajnë gjëra që nuk mund t’i thonë kurrë personalisht.

Pse të shkruarit na jep vetëbesimin të themi ato gjëra që kemi frikë në jetë reale?

95% e njerëzve shkruajnë gjëra që nuk mund t’i thonë kurrë personalisht. Ajo që është magjepsëse është ajo që njerëzit janë të gatshëm të thonë në tekste që ata kurrë nuk do të thoshin personalisht

Disi është në rregull që të jesh pak më zbulues, i çiltër dhe i paturpshëm se sa është kur flet bisedë për ballë

Ky sinqeritet vetëm gjatë shkrimit ka edhe anët pozitive mirëpo edhe ato negative. Pse të shkruarit na jep vetëbesimin të themi ato gjëra që kemi frikë në jetë reale?

Përgjigjja e shkurtë është sepse të shkruarit na jep një ndjenjë komforti, sepse nuk na duket aq reale sa të folurit sy më sy.

Kjo ndjenjë e mungesës së realitetit na bënë të ndihemi më pak të stresuar dhe në ankth se sa do të ishim normalisht.

Për këtë arsye, disa psikolog dhe psikiatër kanë integruar këtë si metodë komunikimi për klientët dhe pacientët e vetë.

Me këtë metodë ata mendojnë se pacientët do të inkujarohen të shkruajnë më shumë për jetën e tyre dhe të hapen për problemet e veta.

Edhe pse kjo mund të tingëlloj si çmenduri, në të vërtetë ka provuar të funksionoi shumë mirë! /

Ngjarja paraprake

Braziliani dhe ish futbollisti i Bayernit befason për Milot Rashicën

Ngjarja e ardhëshme

Juventusi mendon shitjen e Ronaldos

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian