8 gjëra të çuditshme që njerëzit shumë të zgjuar i bëjnë ndryshe

Nuk mendoj se janë të shumtë njerëzit që e dinë se çfarë do të thotë. Kështu që ne do të fillojmë duke kuptuar se çfarë do të thotë të jesh ‘Zgjuar’.

Zgjimi është një përvojë emocionale. Disa njerëz e përshkruajnë atë si nivelin më të lartë emocional që çdokush mund të arrijë ose mund të jetë. Për të qenë në gjendje zgjimi, duhet ta kuptoni veten fizikisht, mendërisht dhe shpirtërisht dhe pastaj duhet të zhvilloni harmoninë në të gjitha këto sfera.

Kur të zgjoheni, do të bëheni jashtëzakonisht të vetëdijshëm për të gjitha veprimet tuaja. Në të njëjtën kohë, ju do të jeni në gjendje të përcaktoni veten. Për më tepër, ju do të jeni në gjendje të pranoni veten ashtu si jeni. Tani, jam i sigurt që po mendoni se është shumë e vështirë të arrihet kjo gjendje e zgjimit. Epo, po është, kjo është arsyeja pse jo të gjithë e arrijmë këtë gjendje.

Disa prej nesh as nuk e dinë që një gjendje e tillë ekziston. Kjo për shkak të njerëzve që nuk e kuptojnë këtë ide që njerëzit që janë zgjuar e gjejnë veten në një vend të vështirë. Kjo ndodh sepse njerëzit përreth një personi shumë të zgjuar nuk janë në gjendje të kuptojnë përgjigjet e atij personi. Kështu lind një lloj dileme në mendjen e shumë të zgjuarve. Ai / ajo nuk e di nëse janë të drejtë apo të gabuar apo të çuditshëm apo çfarëdo tjetër.

Pra, për t’ju ndihmuar të kuptoni njerëzit e “zgjuar”, ne ju sjellim një listë të gjërave që ata njerëz bëjnë. Tani, këto gjëra mund të jenë të çuditshme për njerëzit përreth tyre, por këto janë instinktet natyrore të dikujt që është zgjuar shumë.

Këtu janë 8 gjëra të çuditshme që njerëzit shumë të zgjuar i bëjnë ndryshe

1. Pyesin për gjithçka rreth tyre.

Një person shumë i zgjuar nuk do të marrë asgjë si të mirëqenë. Nëse u jepet një teori, ata do ta vënë në dyshim. Ata pyesin sepse duan të dinë historinë që fshihet pas gjithçkaje. Tani një person normal do ta konsiderojë këtë si një cilësi bezdisëse dhe irrituese dhe ata mund të hedhin poshtë pyetjet e shumë të zgjuarve, por çështja është që ata që janë shumë të zgjuar do t’i gjejnë përgjigjet, pa marrë parasysh rrethanat!

2. Ndërgjegjësimi për anën e tyre kritike.

Një person shumë i zgjuar është i vetëdijshëm për anën e tij kritike. Në fakt, ata e zhvillojnë atë edhe më shumë duke vëzhguar me kujdes gjërat dhe duke pyetur vazhdimisht. Ana e tyre kritike është ajo që i mban në këmbë. Ata kanë nevojë për të për të kuptuar botën përreth tyre.

3. Niveli i lartë i ndjeshmërisë.

Një person shumë i zgjuar do të jetë gjithmonë në një nivel të lartë të ndjeshmërisë. Kjo sepse ata vëzhgojnë gjërat përreth tyre dhe ky vëzhgim i bën ata të shqetësohen për njerëzit përreth tyre. Kjo ndjeshmëri nuk është e kufizuar vetëm tek njerëzit por personi shumë i zgjuar është gjithashtu empatik ndaj kafshëve dhe natyrës në përgjithësi. Ata kanë një rezervuar të madh ndjeshmërie dhe do të tronditeni kur të dini se rezervuari i tyre nuk do të zbrazet kurrë.

4. Kërkimi i arsyeshmërisë.

Kërkimi i tyre për arsyetimin është i përjetshëm. Të zgjuarit gjithmonë do të kërkojnë racionalitetin prapa gjërave dhe nuk do t’i pranojnë ato në një nivel sipërfaqësor. Ata duan të dinë detajet e gjithçkaje që i rrethon, pa marrë parasysh se çfarë.

5. Shumë intuitiv.

Po, shumë të zgjuarit janë gjithashtu shumë intuitivë. Ata janë shumë të vetëdijshëm për gjërat që po ndodhin rreth tyre dhe kjo është arsyeja pse ata automatikisht bëhen shumë intuitivë. Aq më tepër, ata krenohen me aftësitë e tyre intuitive. Në të vërtetë ata e duan faktin që janë intuitivë.

6. Besimi në funksionimin e universit.

Ata shumë të zgjuar i besojnë funksionimit të universit. Ata kurrë nuk e vënë atë në dyshim. Në fakt, ata besojnë se universi ka mënyrën e vet të dhënies së drejtësisë dhe nxjerrjes në dritë të së vërtetës. Ata gjithashtu mund të besojnë në një teori të Karmës. Gjithashtu ata kanë besim në mënyrën se si funksionon universi dhe mendojnë se janë një pjesë e këtij universi dhe kanë një rol për të luajtur në të. Ata mendojnë se duhet të përmbushin rolin e tyre, sepse ky është qëllimi i tyre më i lartë.

7. Mendimet e thella janë miqtë e tyre më të mirë.

Ata duan të jenë nën shoqërinë e mendimeve të thella. Kjo sepse mendimet e thella i ngushëllojnë. Gjithashtu, ata urrejnë cektësinë e botës përreth tyre dhe nuk duan të shoqërohen me këtë cektësi.

8. Ndonjëherë, ata duan të rrinë vetëm.

Ata e duan gjithashtu kohën e tyre vetëm. Ndonjëherë, ata thjesht duan të lihen vetëm në mendimet e tyre. Ata nuk duan të ndërpriten. Gjithashtu, të qenit vetëm është mënyra se si ata e përtërijnë veten e tyre dhe i mendojnë gjërat. Ata duan të kalojnë më shumë kohë në të menduarit dhe të mësuarit e gjërave të reja sesa thjesht në shoqërimin dhe përfshirjen e tyre në mënyrat e botës së cekët të shfaqjes së jashtme dhe paraqitjeve mashtruese.

Tani, problemi është se jo të gjithë e kuptojnë modelin e sjelljes së njerëzve që janë zgjuar. Ne mund të supozojmë se ata janë të ndryshëm ose të çuditshëm, por çështja është që ata kanë kaluar një proces që as nuk mund ta imagjinojmë ta kalojmë. Nëse keni dikë pranë jush që shfaq një model sjelljeje si ai i përmendur më lart, jini të mirë dhe dashamirës ndaj tij. Është e lehtë të gjykosh njerëzit por është shumë e vështirë të duash dhe të kujdesesh për ta.

Kështu që përpiquni të bëni gjënë e vështirë. Kujdesuni për këta njerëz dhe respektoni dallimet e tyre. Mos i gjykoni ose nënvlerësoni. Pasi, siç thotë një shprehje, nëse nuk mund të ndihmoni, të paktën mos dëmtoni.

Ngjarja paraprake

Situata me COVID/ Erdogan njofton bllokim të plotë gjatë fundjavës

Ngjarja e ardhëshme

Teknologjia e Microsoft monitoron gjuhën e lëvizjeve të punonjësve

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian