7 mënyra për të planifikuar sezonin e ftohtë dhe të gripit

Ulja e temperaturave mund të sjellë aktivitete të ndryshme por ato gjithashtu nënkuptojnë se sezoni i ftohjes dhe gripit po vjen.

Ndërsa të gjithë shpresojnë të qëndrojnë të shëndetshëm, mund të jetë e vështirë të shmangen plotësisht viruset.

Këto janë disa sugjerime të thjeshta për të ndihmuar planin tuaj familjar për sezonin e ftohjes dhe gripit.

Hidhni produktet mjekësore të skaduara

Kaloni ca kohë duke kontrolluar ilaçet që tashmë keni në shtëpi. Rishikoni datat e skadimit dhe nëse ndonjë ka nevojë për t’u hedhur jashtë, hulumtoni se si t’i hidhni ato.

Praktikoni zakone të shëndetshme

Inkurajoni të gjithë familjen të mbajë zakone të shëndetshme si larja e rregullt e duarve, ndjekja e një diete ushqyese, pirja e ujit.

Përdorni një termometër të besueshëm

Leximi i temperaturës së një personi që ndihet i sëmurë mund të ndihmojë në sigurimin e qetësisë.

Keni informacion të rëndësishëm në dorë

Për të kursyer kohë kur fëmija juaj është i sëmurë, mbani një referencë të alergjive të fëmijës tuaj, ilaçeve të përshkruara, sasive të dozave dhe peshës aktuale të dobishme.

Ofruesit e kujdesit shëndetësor zakonisht kanë nevojë për këtë informacion për të përshkruar dhe dozuar në mënyrë korrekte shumicën e ilaçeve, transmeton alternative medicine.

Menaxhoni nivelet e lagështisë

Kontrolloni nivelet e lagështisë së shtëpisë tuaj për të ndihmuar në parandalimin e mbijetesës së viruseve të gripit në sipërfaqe dhe në ajër.

Mbani informacionin e kontaktit të arritshëm

Mbani një listë të numrave të telefonit dhe adresave të rëndësishme në mënyrë që ato të jenë lehtësisht të arritshme për anëtarët e familjes, kujdestarët e fëmijëve dhe kujdestarët.

Ngjarja paraprake

Ilir Hasani: Profesionistët e shëndetësisë bëjnë më të mirën për të ndihmuar pacientët

Ngjarja e ardhëshme

Virusi mbërthen Ballkanin, këto vende shënojnë rekord të rasteve ditore

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian