6 arsye pse një grua qëndron në një marrëdhënie toksike

Një burrë manipulon një grua për ta mbajtur atë dhe të mos mendojë për ndarjen. Ajo që e mban një grua në një marrëdhënie toksike për vite me radhë është fakti që ajo nuk e kupton se sa e dëmshme është sjellja e partnerit të saj.

Më poshtë po rendisim gjashtë mënyrat se si një burrë manipulon një grua për ta mbajtur atë të në një marrëdhënie toksike.

Frikëson gruan se do të jetë vetëm

Një i dashur abuziv e bën një grua të mendojë se nuk do të gjejë kurrë dikë më të mirë nëse ndahet me të. Më e keqja është se e bën këtë përmes kërcënimeve. Ajo ka frikë nga fundi i një marrëdhënieje dhe rrahja, ngacmimi apo edhe poshtërimi nga ish i dashuri i saj, i cili nuk e pranon atë fund.

Shkatërron vetëvlerësimin e saj

Një burrë abuziv di të shkatërrojë vetëvlerësimin e një gruaje duke e bërë atë të ndihet e parëndësishme dhe e pafuqishme. Me ose pa arsye, ajo përfundon duke u bërë objektiv i vazhdueshëm i kritikave të tij, duke thënë se vishet keq, se nuk është mjaft e bukur. Si rezultat, gruaja pushon së besuari në potencialin e saj.

Shumë vite marrëdhënie

Një tjetër taktikë që burrat abuzivë përdorin në avantazhin e tyre është koha e marrëdhënies së tyre. Ai e di që një grua natyrshëm tenton të luftojë për të shmangur fundin dhe për ta bërë një marrëdhënie të funksionojë, edhe kur ajo i nënshtrohet vazhdimisht poshtërimit dhe fyerjeve. Ai bën atë që dëshiron me të, sepse e di që ajo nuk heq dorë nga marrëdhënia.

Ata janë manipulues të shkëlqyeshëm

Burrat e dhunshëm marrin gjithmonë atë që duan vetëm me fjalë. Ata e dinë saktësisht se çfarë të thonë për ta bërë gruan të përmbushë dëshirat e tij. “Kjo veshje është shumë e shkurtër!” “Do dalësh nga shtëpia në këtë orë?” “Përsëri do t’i takosh këta miqtë e tu?” Përmes këtyre dhe shumë aludimeve të tjera, burri nënkupton që ai nuk i miraton qëndrimet e partneres së tij dhe, për pasojë, ajo, edhe pse pa dashur, përfundon duke hequr dorë nga dëshirat e saj.

E bën gruan të ndihet fajtore

Një burrë toksik e bën një grua të ndihet fajtore edhe nëse ajo nuk ka bërë asgjë të keqe. Ai e fajëson atë për shkaktimin e sjelljes shpërthyese, thotë se ajo është një grua e tmerrshme dhe se të gjitha krizat në marrëdhënie shkaktohen nga ajo.

Gjithmonë thotë se do të bëhet më mirë, por nuk ndryshon kurrë

Një partner i dhunshëm premton gjithmonë se do të ndryshojë, por ai nuk e bën kurrë. Kur e sheh partnerin duke qarë në një luftë tjetër ai duket si një shenjtor dhe shmang faljen, por është teatër i pastër. Ai e di që gruaja e tij është aq e lidhur me këtë marrëdhënie sa ajo do ta falë atë. Por të nesërmen, ai bën të njëjtën gjë.

Ngjarja paraprake

Shpjegon sizmiologu: Tërmetet riaktivizohen por nuk kalojnë magnitudën 5

Ngjarja e ardhëshme

Turqi, arrestohen 21 të dyshuar për lidhje me FETO-n

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian