5 sinjalet e ëndrrave që nuk duhet t’i injoroni

Sa shpesh jeni zgjuar nga gjumi dhe keni thënë: “Çfarë ishte ajo ëndërr”. Edhe pse ato duken qesharake shpesh herë japin një mesazh të rëndësishëm për ju. Në periudhën e lashtë të Egjiptit kur dikush shikonte ëndërra shumë reale dhe me ngjyra tepër të theksuara, ato ëndrra shkruheshin në papiruse. Sipas tyre nëpërmjet ëndrrave mund të gjesh përgjigjen e çdo shqetësimi apo të ndonjë situate ku ju ndodheni. Frojdi gjithashtu e studioi këtë çështje dhe arriti në përfundimin se kur flemë dhe shkojmë në gjendjen me të thellë të gjumit, subkoshienca del në sipërfaqe dhe çdo frikë apo situatë e jona që ne e kemi shtypur brenda vetes del nëpërmjet ëndrrave. Më poshtë ju shfaqim 5 sinjalet që jepen nëpërmjet ëndrrave sipas ‘The bright side’:

1-Të fluturosh. Kjo ëndërr tregon se ju jeni gati dhe keni guximin e duhur për të marrë vendime të rëndësishme në jetën tuaj. Gjithashtu nënkupton se për momentin jeni tepër të ngarkuar në jetën tuaj dhe thjesht kërkoni të largoheni nga çdo problem.

2-Të rrëzohesh. Një nga kuptimet është humbja e kontrollit në jetën tuaj. Nëse dikush ju ka shtyrë kjo tregon se ju po i ushtroni shumë presion vetes në jetën e perditshme. Nëse e njihni personin që ju shtyn atëherë ai është shkaku i stresit tuaj.

3-Të humbësh. Kjo ju tregon se ju keni humbur rrugën tuaj dhe subkoshienca po ju lajmëron se jeni në drejtimin e gabuar. Gjithashtu tregon se në çfarë gjendje është pjesa më e thellë e vetes suaj.

4-Të ndiqesh nga dikush. Kjo ëndërr është e shpeshtë tek personat që vuajnë nga ankthi dhe depresioni. Nëse ju ndjek një njeri atëherë ju po perpiqeni të largoheni nga një çështje personale ose familjare. Nëse ju ndjek një kafshë atëherë ju po përpiqeni t’i ushtroni presion inatit apo urrejtes qe ju keni brenda vetes. Nëse ju ndjek vetja juaj atëherë ju po mënjanoni pjesë të personalitetit tuaj që ju nuk mund t’i pranoni.

5-Të qenurit në kurth. Nëse ju shikoni se keni ngecur në kurth dhe nuk mund të ikni tregon se edhe ne jetën reale ju nuk po mundeni të dilni nga një situatë. Kjo ëndërr paralajmëron se pjesa juaj më e thellë është duke ju kërkuar ndihmë për ta shpëtuar.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Vushtrria pa telashe në përballjen lokale

Story i radhës

Sllovenia heq certifikatën dhe testimin e nxënësve në shkolla

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish