5 mësimdhënës e 16 nxënës të shkollës “Dardania” – të infektuar me Covid-19

Dita-ditës numri i të infektuarve me Covid-19, në vendin tonë po shënon rritje.

Së fundi, 5 mësimdhënës dhe 16 nxënës të shkollës “Dardania”, të Prishtinës kanë rezultuar pozitivë me Covid-19.

Shkolla prej ditës së sotme do të kalojë nga Skenari A, në Skenarin C, mësimi në distancë.

Njoftimi i plotë:

N J O F T I M

30/10/2020 (E premte)

Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimdhënës,

Në vazhdën e hulumtimit aktiv dhe mbikqyrjes së situatës epidemiologjike, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë testimin e mësimdhënësve/nxënësve në SHFMU“Dardania’’ Prishtinë më 29.10.2020.

Nga 16 mësimdhënës të testuar, 5 mësimdhënës janë të konfirmuar dhe 16 nxënës të konfirmuar me SARS-CoV-2.

Me këtë rast, ju njoftojmë se shkolla prej ditës së sotme duhet të kalojë nga Skenari A (prezencë fizike në shkollë) në skenarin C (mësimi në distancë).

Për çdo ndryshim të situatës epidemiologjike do t’ju njoftojmë në kohë reale.

Andaj, Task- Forca merr vendim që të zbatohet rekomandimi i Ministrisë së shëndetësisë dhe të kalohet nga skenari A në Skenarin C.

Datë:30/10/2020

Në vazhdën e hulumtimit aktiv dhe mbikqyrjes së situatës epidemiologjike, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë testimin e mësimdhënësve/nxënësve në SHFMU“Dardania’’ Prishtinë më 29.10.2020

Nga 16 mësimdhënës të testuar, katër (4) prej tyre rezultojnë pozitiv, si dhe nga 43 nxënës 7 prej tyre rezultojnë pozitiv në SARS-CoV-2 më datë 30.10.2020

SHFMU “Dardania”-Prishtinë ka afërsisht 2150 nxënës,75 mësimdhënës,10 staf Teknik dhe 10 staf administrative.

Prej datës 13-29 tetor, në total janë 5 mësimdhënës të konfirmuar dhe 16 nxënës të konfirmuar me SARS-CoV-2

Masat e ndërmarra:

– Mësimdhënëit/nxënësit e konfirmuar pozitiv janë udhëzuar në vetëizolim

– Është njoftuar Drejtoria e shkollës në fjalë

– Është njoftuar DKA

Rekomandohet:

– Shkolla duhet të kalojnë nga Skenari A në skenarin C

– Të vazhdohet me aplikimin e masave higjieno-sanitare në shkollë

– Të respektohen kriteret dhe rekomandimet nga MSH, IKSHPK, dhe Protokoli i Reagimit të MASH

Për çdo ndryshim të situatës epidemiologjike do t’ju njohtojmë në kohe reale.

Task forca merr vendim që të zbatohet rekomandimi i Ministrisë se shëndetësisë të kalohet nga skenari A në Skenarin C

Iu dëshirojmë shëndet dhe shërim sa më të shpejtë mësimdhënësve dhe nxënësve! E tejkalofshim sa më lehtë këtë situatë!

Ngjarja paraprake

Komisioni për gara shtyn javën e 11-të

Ngjarja e ardhëshme

Janë arrestuar tetë dilerë të drogës në Kavadar

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian