4 gabimet që shmangin njerëzit me vetëbesim

Kur dëgjojmë dikë të flasë, zakonisht vërejmë nëse ai ka dy gjëra: vetëbesim dhe emocion. Vetëbesimi sepse nxjerr vetëbesim dhe emocion sepse ngjall një lloj ngrohtësie.

Sipas ekspertëve të gjuhës së trupit, nëse doni të lini një përshtypje të parë të fortë, ka katër gabime që duhet të shmangni si njerëzit me interes dhe besim te vetja.

Lërini duart tuaja të relaksuara

Gjuha e trupit të një personi tregon shumë se sa i sigurt është ai. Kur duart formojnë një “kambanë” të një kishe, ato tregojnë se njeriu ndihet i sigurt për veten dhe fjalët e tij. Ky gjest shpesh duket egoist, por tregon besimin e atij që e bën, ndërsa i jep prestigj shtesë.

Prandaj, në vend që ta lëshoni, përpiquni t’u tregoni të tjerëve përmes këtij gjesti se sa shumë besoni në veten tuaj. Është provuar shumë herë nga Angela Merkel, Emmanuel Macron dhe Kevin O’Leary.

Fshihni ndjenjat tuaja

Shumica prej nesh kanë një qëndrim të qetë kur bëhet fjalë për të pikturuar një fotografi për veten tonë. Mirëpo, nuk është kështu sepse kur shprehim ndjenjat, komunikojmë më mirë dhe fitojmë më shumë interes.

Kështu, për shembull, nëse ndiheni krenarë për një ide, flisni me mirënjohje dhe motivim. Mos u përpiqni të jeni neutral, ndajini mendimet tuaja me theksim. Kjo mund të jetë më e vështirë për ju nëse jeni introvert sepse të gjitha dritat do të jenë mbi ju, por nuk do të fokusoheni në idetë tuaja.

Provoni

Gjëja më e keqe është të provoni disa herë përpara një fjalimi të rëndësishëm. I gjithë ky proces është stresues dhe e vetmja gjë që mund të bëni është të kapërceni pikat më të rëndësishme të fjalimit tuaj në fund. Nëse, nga ana tjetër, keni besim te vetja, atëherë nuk keni nevojë të bëni fare prova. Thjesht lëreni vetes t’i thuhet siç e di ai dhe ai do të joshë turmat.

Mos dyshoni në veten tuaj

Njerëzit me vetëbesim nuk kanë frikë të dyshojnë në vetvete. Ata e dinë fare mirë se vetëdyshimi nuk është gjë e keqe. Është, përkundrazi, një element që tregon se ata janë rehat dhe të relaksuar pa u përpjekur të provojnë asgjë që nuk është aq e vërtetë sa imazhi i tyre

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Suzana Ujkiq shkëlqen në Francë, shpallet lojtare e ndeshjes 

Story i radhës

Qeveria britanike: Fabrika e trollëve e ‘Kuzhinierit të Putinit’ po përhap dezinformata dhe propagandë pro-agresionit rus në Ukrainë

Të fundit nga