3 këshilla për të dalë nga zakoni juaj seksual

Këtu është një pyetje që më bëhet shpesh: Si e mbajnë seksin të kënaqshëm çiftet që janë martuar për një kohë të gjatë?

Unë jam aq i gatshëm për t’iu përgjigjur kësaj! Për fillestarët, ndërsa trupat tanë plaken dhe lëvizim nëpër ciklin e jetës, ne duhet të rizbulojmë vazhdimisht njëri-tjetrin. Frustrimi mund të vendoset kur përpiqemi të bëjmë të njëjtën rutinë seksuale që funksionoi 10 vjet më parë ose edhe 2 vjet më parë, dhe të mos eksplorojmë mënyra të reja për të joshur, erotizuar dhe zgjuar njëri-tjetrin. Këtu janë disa pyetje për të menduar:

* A e shihni se shumicën e kohës ju dhe partneri juaj jeni seksual, është në shtrat?

* A filloni kontakte seksuale në të njëjtat mënyra çdo herë?

* A e kapërceni parathënien apo angazhoheni aq sa partneri juaj të eksitohet për të bërë seks?

* A mund të parashikoni se cili pozicion seksual po vjen më pas?

* Gjatë seksit, a po mendoni për gjëra të tjera – trupin tuaj, marrjen në deklaratë të taksave në kohë, ose detyra të tjera?

Nëse u thatë po 3 ose më shumë prej këtyre pyetjeve, ju jeni në një çrregullim seksual. Ne evoluojmë, trupat tanë evoluojnë, dhe po kështu duhet edhe rutinat tona seksuale.

3 këshilla për të gjallëruar jetën tuaj seksuale
Ekziston një mit për marrëdhëniet seksuale që janë pista kryesore, ndërsa parathënia është sallata anësore. Ose miti për sa orgazma mund të arrijë (ose të japë.) Seksi nuk duhet të ketë të bëjë vetëm me orgazma dhe performancë – kur të bëhet fokusi, ky mendim pengon kënaqësinë dhe intimitetin sepse jeni në kokën tuaj. Shumë herë kjo mund të çojë në çështje të mosfunksionimit erektil, thatësi të vaginës dhe shqetësime të tjera seksuale. Intimiteti seksual duhet të ketë të bëjë me kënaqësinë, pranimin dhe të qenit një ekip intim që punon së bashku për kënaqësinë reciproke seksuale.

Këshillë # 1: Rizbuloni zonat tuaja erogjene
Prekja është gjithashtu kaq jetësore, dhe në shumë çifte, një nga prekjet e vetme intime është gjatë kontakteve seksuale. Importantshtë e rëndësishme të filloni me gjërat themelore dhe të filloni të përqendroheni në prekjen jo gjenitale. Me dorën tuaj, drejtojeni të dashurin tuaj për të prekur tërë trupin tuaj nga koka te këmbët, para dhe mbrapa, duke i lënë të dinë se ku dhe si ju pëlqen të përkëdheleni. Merrni kohën tuaj dhe shkoni ngadalë, pastaj ndërroni në mënyrë që partneri juaj të ketë një kthesë. Luaj me presion dhe goditje për të zbuluar se çfarë me të vërtetë ju drejton juve dhe ku, dhe kushtojini vëmendje mënyrës se si ndiheni dhe çfarë po mendoni ndërsa prekeni në këtë mënyrë.

Për të rritur nxehtësinë, lidhni sytë me njëri-tjetrin në mënyrë që të mund të akordoheni me ndjesitë që po ndodhin në trupin tuaj. Gjithmonë mbani mend të jeni pohues, por të sjellshëm, lavdëroni dhe inkurajoni partnerin tuaj për ta bërë atë të duhur.

Këshillë # 2: Prekni veten!
Dëshira, erotizmi dhe fantazia janë të gjitha një ngjarje mendore. Ju duhet të hyni në vetvete për të sjellë dëshirë, dhe stimulimi i të gjitha shqisave është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar.

Bëni dush vetë dhe pastroni mendjen. Përqendrohuni në ujin që bie në të gjithë lëkurën tuaj. Mendoni për ndjesitë e ujit, temperaturën dhe ngrohtësinë ose ftohtësinë. Akordohuni dhe ndiejini vendet e ndryshme në trupin tuaj, në të cilin uji po grindet, dhe filloni të gjurmoni të gjitha vendet në lëkurën tuaj që uji po godet ngadalë, nga koka deri te gishtat e këmbëve. Merrni frymë thellë dhe ngadalë gjatë kësaj përvoje dhe merrni kohë të përqendroheni te vetja juaj në gjithë lavdinë tuaj!

Përdorimi i fantazisë mund të jetë një mjet shumë i fuqishëm në zgjimin dhe dëshirën seksuale, sepse mendja jonë është një nga organet tona më të mëdha seksuale. Mendoni për gjërat që ju kthejnë më shumë dhe fantazitë që sjellin zgjimin tuaj. Merrni kontakt me atë dëshirë dhe stimuloni veten përmes masturbimit. Pasi ta keni sjellë veten në kënaqësi, tregoni se si ju bëri të ndiheni me përvojën tuaj me partnerin tuaj dhe tregojini atyre se si ju pëlqen të stimuloheni.

Këshillë # 3: Ushtrimi i semaforit
Jepni një dorë për të mësuar komunikimin seksual me partnerin tuaj – duke i dhënë atyre qasje në dëshirat tuaja më të thella erotike përmes këtij ushtrimi. Vendosni të paktën 30 minuta për të bërë këtë aktivitet. Në një fletë letre, shkruani 3 kolona, ​​jeshile, të verdhë dhe të kuqe

Dritë e gjelbër : Çdo gjë që ju pëlqen të bëni aktualisht kur jeni intim me partnerin tuaj – nga parathënia te marrëdhëniet, flisni për atë që vërtet ju pëlqen ose dëshironi më shumë.

Drita e verdhe : Përfshini gjithçka seksualisht që dëshironi të bëni ose të hapni për të eksploruar me partnerin tuaj – nga skllavëria, goditja e fortë dhe pozicionet e reja, sillni disa nga fantazitë tuaja në bisedë.

Drite e kuqe: Gjërat që nuk do të donit të bënit ose gjërat që ju shqetësojnë ose ju fikin (ish thithjet e thithave, të mos jesh i butë në kontakt.)

Mos harroni se seksualiteti është një pjesë e ndërthurur e jetës dhe shëndetit të përgjithshëm, kështu që kontrolloni me njëri-tjetrin dhe mësoni se cilat janë nevojat seksuale të partnerit tuaj dhe si t’i aktivizoni ato këtu dhe tani. Përdorni këto metoda për t’u njohur më mirë me trupat e të tjerëve, pastaj merrni disa nga ato gjëra në listën tuaj të semaforit dhe bëni një shpërthim të çuditshëm!

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

LIVE: Rusia vjen me një paralajmërim të radhës/ OKB thirrje për Putinin – ja çfarë i kërkon

Story i radhës

Zyrtari i OKB-së paralajmëron Putinin që miliona njerëz do të vdesin nëse portet e Ukrainës mbeten të bllokuara

Të fundit nga