10 ligjet e bollëkut në jetën tuaj

Ligjet e bollëkut përmbajnë disa nga të ashtuquajturat “ligje të universit”. Këto përfaqësojnë një numër besimesh rreth të menduarit pozitivisht. Sipas ligjeve të bollëkut, ka të ngjarë të kemi sukses pikërisht aty ku kemi menduar se do ia dilnim. Mentaliteti i bollëkut është një ndihmë për të përmbushur qëllimet e dikujt.

Çfarë nënkuptojmë me bollëk?

Termi bollëk i referohet një sasie të madhe, qoftë fizike apo konceptuale. Përveç kësaj, ai mund të përfaqësojë prosperitet, pasuri ose mirëqenie. Këto të fundit janë nuancat që duam të theksojmë.

Nëse do të donim ta zgjeronim kuptimin, do të flisnim për një gjendje mendore, emocionale dhe fizike që na ndihmon të përmbushim qëllimet tona.

Dhjetë ligjet e bollëkut që lidhen me universin tonë janë:

Ligji i krijimit

“Mendimet dhe emocionet krijojnë realitetin në të cilin jetojmë ose, në të njëjtën mënyrë, gjithçka që është e paprekshme gjen hapësirë ​​në atë që është e prekshme”.

Ne jemi të aftë të krijojmë atë që duam të jemi, të bëjmë ose të kemi, nëse së pari e besojmë ose e mendojmë.

Ligji i dridhjeve

“Ne do të marrim atë për të cilën mendojmë më shumë, pavarësisht nëse e duam apo jo”

Ngjashëm me ligjin e mëparshëm, sa më shumë që mendojmë ose ndiejmë për diçka, aq më shumë e besojmë atë. Kjo mund të ketë një efekt negativ nëse emocionet ose mendimet tona nuk janë pozitive.

Ligji i shkak-pasojës

“Gjithçka që përjetoni në jetë është një pasojë”.

Përvojat tona janë të lidhura nga një numër arsyesh dhe pasojash të natyrshme. Prandaj, veprimet, mendimet dhe emocionet tona burojnë nga e kaluara jonë dhe kalojnë në të ardhmen tonë. Pasoja e menjëhershme e kësaj ideje është që ne kemi fuqi të pafund mbi të tashmen tonë, për të ndikuar në atë që na ndodh.

Ligji i ekuilibrit

“Bollëku është të japësh bujarisht dhe të shkëlqlesh në kohën e marrjes”

Sipas këtij ligji, kushdo që është në gjendje të japë një kontribut në botë, në çdo mënyrë, do të marrë diçka në këmbim. Nëse shpresojmë për fat nga bota, duhet të ndihmojmë ta bëjmë atë më mirë.

Ligji i rendit

“Rendi në jetë është të jesh-të bësh-të kesh”

Rendi duhet të jetë ky dhe jo një tjetër. Së pari, ju duhet të jeni diçka, dhe pastaj të dini se si të bëni dhe të merrni rezultate. Nëse duam të kemi një dyqan pastiçerie të suksesshëm, për shembull, së pari duhet të jemi specialistë të kësaj pune, pastaj të krijojmë produktin. Së fundmi, nëse ndjekim si duhet hapat e përmendur më lart, do të jemi të suksesshëm.

Ligji i veprimit

“Siç bëjmë një gjë, ashtu të bëjmë gjithë të tjerat”.

Të gjithë kemi firmën tonë, stilin tonë. Kjo mënyrë e të bërit të gjërave na veçon, na bën të parashikueshëm për të tjerët dhe na përcakton për atë që jemi. Përfundimisht ky stil kthehet në një inerci që na fton të veprojmë në një mënyrë që është në përputhje me atë që kemi bërë dhe me modus operandin e miratuar.

Ligji i sforcimit minimal”

“Sforcimi krijon stres dhe konsumon energji, gjë e cila është shumë larg të jetuarit me bollëk”

Nuk ka të bëjë me eleminimin e sforcimit nga jeta jonë ose kryerjen e aktiviteteve tona pa dëshirë. Përkundrazi, ka të bëjë me gjetjen e mënyrës më të thjeshtë dhe më produktive për të arritur qëllimin. Nëse ekziston një metodë më e thjeshtë që ka të njëjtat rezultate, cila është arsyeja që të harxhojmë energjinë tonë?

Ligji i mjeteve dhe qëllimeve

“Vetëm duke qenë të lumtur sot do të keni mundësi të keni mundësi të prekni lumturinë nesër”

Së pari duhet të jesh në mënyrë që të kesh. Nëse duam një qëllim, duhet të gjejmë mjetet: në këtë rast, lumturia e nesërme kushtëzohet nga ajo e sotme.

Ligji i shprehjes së dhuntive

“Vënia e dhuntive tona në shërbim të të tjerëve është një arsye për bollëk”.

Siç e pamë në ligjin numër 4, ne duhet të jemi bujarë nëse duam që bota të jetë bujare me ne. Duke ndarë atë që bëjmë mirë, do të kontribuojmë në funksionimin e duhur social.

Ligji i shkëputjes

Përkundër asaj që mund të duket në këtë dekalog, ne nuk duhet të kryejmë një veprim duke menduar për rezultatin. Eshtë e qartë se nëse jemi zemërgjerë, do të hasim zemërgjerësi mes atyre që na rrethojnë. Por nuk duhet t’i kushtojmë vëmendje marrjes, por dhurimit. 

Ngjarja paraprake

Erdoğan të shtunën viziton anijen e shpimit Fatih, do të njoftojë rezerva të reja të gazit

Ngjarja e ardhëshme

Limaj në përvjetorin e vdekjes tragjike të maturantëve të Malishevës: Përgjithmonë në kujtesën tonë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian