10 hapa që “ëndrrat” tuaja të bëhen realitet

Po sikur t’ju thoshim se arritja e ëndrrave tuaja është shumë më e lehtë sesa mund të duket?

E vërteta është që ju mund të arrini pothuajse çdo ëndërr ose qëllim, që mund të keni me metodat e duhura. Dhe, këto metoda janë të arritshme nga kushdo.

Tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë apo jo? E pra, mund të befasoheni se sa lehtë mund të arrini “ëndrrat” tuaja.

Llifehack.org ka përmbledhur 10 hapa të thjeshtë që ju duhet të ndërmerrni në mënyrë që të arrini çdo qëllim që keni vendosur.

1. Ndajini ëndrrat tuaja në mini-qëllime të vogla
2. Përcaktoni një qëllim të qartë për çdo interes që keni
3. Përafroni këto qëllime me vizionin ose qëllimin tuaj përfundimtar
4. Qëllimet e vendosura duhet t’ju frymëzojnë
5. Listoni të gjitha qëllimet tuaja me detaje specifike
6. Përkushtohuni që të arrini secilin nga qëllimet e vendosura
7. Flisni për qëllimet tuaja me njerëz të tjerë në mënyrë që t’ju ndihmojnë të motivoheni
8. Vendosni qëllime të përditshme, javore dhe afatgjata
9. Për 10 minuta në ditë, imagjinoni arritjen e qëllimeve tuaja
10. Ndërmerrni çdo ditë një hap drejt arritjes së qëllimeve të vendosura.

Ngjarja paraprake

Challandes: Kosova ka si shtet ka treguar se mund t’i përballojë situatat e vështira

Ngjarja e ardhëshme

Në një lokal në Prishtinë, vidhen 15 shtëpiza të kompjuterëve

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian