​Për një javë 725 viktima nga koronavirusi në Kroaci

Sipas të dhënave nga raporti i fundit i rregullt javor i Institutit të Shëndetit Publik në Zagreb, 725 pacientë vdiqën nga pasojat e koronavirusit në Kroaci, nga të cilët 274 ishin në një aparat respirator.

Shumica e tyre thuhet se kishin bashkë-sëmundje të konsiderueshme ose ishin të moshuar.

Mosha mesatare e vdekjeve në këtë valë të pandemisë me koronavirus është 77-vjeç.

Numri i përgjithshëm i mostrave të testuara është 57,523, dhe pjesa e testeve pozitive në numrin e përgjithshëm të testeve në shtatë ditët e fundit është 28 për qind.

Numri i përgjithshëm i testeve dhe përqindja e testeve pozitive në numrin e përgjithshëm është 564,686, ose 12.2 për qind.

Në shtatë ditët e fundit, gjithsej 16,116 njerëz u prekën me koronavirus – 52,4 për qind gra.

Numri më i ulët i pacientëve u regjistrua te fëmijët, 8.5 për qind dhe numri më i lartë i nxënësve të shkollave të mesme.

Të rriturit e moshës 19-65 vjeç përbëjnë pjesën më të madhe në numrin e përgjithshëm të pacientëve në seksionin e fundit – 12,435 (77,2 për qind), raportojnë mediat kroate.

Ngjarja paraprake

Ndikimi i hënës së plotë në shëndetin tonë

Ngjarja e ardhëshme

Britania regjistron mbi 30 mijë raste me COVID-19 për herë të parë nga fillimi i pandemisë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian