​Në Holandë apelohet që të vozitet më shpejt!

Shpejtësia në rrugën kryesore është e kufizuar në 100 km/orë, por shoferët duket se e injorojnë këtë dhe shpesh ngasin 50-60 km/orë.

Ju e dini se si është me rregullat dhe fushatat e trafikut – ata që janë përgjegjës për sigurinë në trafik janë gjithmonë në kërkim për të përshtatur shpejtësinë me kushtet dhe kufizimet e rrugës dhe për të ngadalësuar.

Por në Holandë kanë probleme të ndryshme, kështu që do të fillojnë një fushatë për të mbajtur shoferët në një rrugë – më shpejt!

Fushata ka të bëjë me rrugën kryesore N34, e cila kalon krahinën Drenthe, në verilindje të vendit, ku shpejtësia është e kufizuar në 100 km/orë, por shoferët duket se e injorojnë dhe shpesh ngasin 50-60 km/orë.

Problemi lind pasi ndryshimet midis kufizimeve dhe shoferëve që ngasin nën kufizime dhe atyre që ngasin vetëm 50 km/orë janë shumë të mëdha dhe shpesh çojnë në frenim dhe parakalim të rrezikshëm.

Për të zgjidhur këto probleme do të ishte më e lehtë të ulet kufiri i shpejtësisë në 80 km/orë, por qeveria e kundërshton pasi shpejtësia më e ulët nuk korrespondon me llojin e rrugës, prandaj do të fillojë një fushatë në rrjetet sociale dhe do të shpërndahen broshura për të inkurajuar shoferët të jenë më të shpejtë.

Policia do të jetë më e pranishme gjatë rrugës, kështu që besohet se e gjithë kjo do të ndihmojë shoferët të shpejtojnë.

WWW.GAZETA.MK

Ngjarja paraprake

Vranë kushëririn për një copë toke/ Arrestohet një prej vëllezërve me nipin

Ngjarja e ardhëshme

Aksidentohet Hristijan Mickoski

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian