Се одложи доизградбата на кружната градинка во Волково

Поради ковид-пандемијата и непредвидени трошоци, се одложи доизградбата на кружната градина во Волкови. 

-Договорот е склучен на 26.7.2021 година во вредност од 7.019.050 денари. Со овој договор треба да се финансира едно ниво на лифтот, скали во атриумот, дел од изолаторските , како и дел од ѕидарски работи, лантерно уредување, потпорен ѕид за оградата и оградата околу градинката, дел од  електротехничките инсталации, домофонијата, громобранска инсталација, дел од атмосферската канализација и слично – објаснија од локалната самоуправа.

Во декември бил направен анекс на овој договор, а со оглед на тоа што се работи со модерни градежни материјали, не се прават компромиси за квалитетот на изградбата и реализацијата на овој препознатлив специфичен објект. 

skopjeinfo.mk

Story i mëparshëm

Komisioni për Diskriminim do ta ndjek mënyrën e re paraqitjes së vendimeve të izolimi në Maqedoni

Story i radhës

Министерот Шаќири ќе го разреши директорот од Гостивар ако тоа не го стори градоначалникот Таравари

Të fundit nga