ВИДЕО | Проф. Билјана Бауер од Фармацевтскиот факултет е меѓу 2 отсто најцитирани научници на светот

Билјана Бауер, универзитетска професорка од Факултетот за фармација на УКИМ, е еден од најцитираните научници од земјава. Според Унивезитетот Стенфорд, проф. Бауер е меѓу оние 2 отсто научници најцитирани во светот.

-Од 1989 година сум на Фармацевтскиот факултет и ова е резултат од мојот целокупен труд и работа. Моите трудови се од областа на храната. Во времето кога јас влегов на факултет немаше компјутери туку се одеше во библиотеки и сѐ беше на хартија. Читавме апстракти, а трудовите ги порачувавме и беа многу скапи, вели проф. Бауер.

На Гугл Сколаршип трудовите на Бауер се наведени на дури единаесет страници.

Проследете го целиот разговор во видеото

 

www.slobodenpecat.mk

Story i mëparshëm

Уапсен скопјанец, извршил повеќе кривични дела

Story i radhës

Korporatat “ekzagjerojnë” luftën kundër ndryshimeve klimatike

Të fundit nga